imei repair
Gurubumuzda paylaşılan çözümlerden haberdar olmak için Guruba katılın·
Grubumuza sende Katıl
Cep Telefonu Tamir destek Paylaşım Topluluğu
 
on | 4 yorum
Hangi Telefonlara veya Hangi modellerine imei tamiri yapılamaz bildigimiz kadarı ile anlatmaya çalışacagız.
Burada kesinlikle imei tamiri yapılamayan telefon modellerinden kısaca bahsedelim – Apple – modellerine kesinlikle imei repair yapılamıyor.

Bu eylem ve söylem artık cep telefonu piyasasından yavaş yavaş uzaklaşıyor olsa da hâlâ piyasanın bir parçası olmaya devam ediyor. Bunun en büyük nedeni de yurtdışından gelen telefonlar.Fakat şimdi işletim sistemlerine ve markalara göre ayırarak konuyu daha da netleştirmeye çalışacağız. Umarız bundan sonraki telefon seçimlerinizde yardımı dokunur.

– Apple –
iOS işletim sistemi kullanan Apple marka mobil cihazlara imei yüklemesi yapmak ya da imei onarımı sağlamak mümkün değil! Bazılarından işlemin mümkün olabildiğine dair söylemler duysanız da aldırış etmeyin. Zira böyle bir imkan olmuş olsa emin olun Türkiye piyasası sadece Apple iPhone modellerinden oluşur!
Samsung –
Dünyadaki en kalabalık nüfusa sahip Samsung marka cep telefonlarının bir kısmında imei onarımı mümkün. Bunlar daha çok eski ve özelliksiz modeller! Samsung’un akıllı olmayan hemen her telefonu için imei onarımı mümkün. Fakat akıllı telefonlarında durum biraz karışık; 2012 yılından önce çıkmış akıllı telefonlarında hemen hepsinde imei işlemleri mümkünken, 2012’den sonra çıkmış, özellikle premium(üst sınıf) cihazlarda bu mümkün değil. Son dönemde ise sadece alt ve orta sınıfların bir kısmı ki bunu 1000 liraya kadar olan telefonlar şeklinde belirtebiliriz.
Samsung’da imei işlemlerin tıkanması Galaxy S4 modeline denk gelir. Bundan sonraki Galaxy S5, Galaxy S5 Mini, Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, Note 3, Note 3 Neo, Note 4, Note Edge, Note 5, Galaxy Alpha gibi hiçbir üst sınıf cihazda imei onarımı yapılamıyor. Yeni seriler içerisinde ise A ve E serileri bu işleme imkan vermiyor, J serisini deneme imkanımız ise olmadı.– Nokia ve Microsoft –
Bir dönemin en çok satan markası Nokia’da da imei onarım işlemleri mümkün değil. Bu durum markanın ürettiği telefonların neredeyse %95’i için geçerli ve bunlara Lumia modelleri de dahil! Dolayısıyla yurtdışından telefon getirmeyi düşünenler için Nokia Lumia serisi de mantıklı değil!
Lumia serisinin yeni üreticisi Microsoft için de durum değişmiyor tabiiki. Zira üretici şirket değişmiş olsa da kullanılan son işletim sistemi değişmiş değil.
– Blackberry –
Bir dönem piyasanın en meşhur markalarından Blackberry cihazlar için de imei onarımı söz konusu olamıyor.
– Diğer Androidler –
Diğer tüm Android telefonlar arasında bu konudaki en esnek marka, diğer bir Güney Koreli LG. Lg marka akıllı telefonlara da Samsung telefonlara müdahale edilen servis kutularıyla müdahale edebilmek mümkün. Her modelinde değil ama bir kısmında imei onarımı başarıyla sonuçlanıyor.
Sony, Htc gibi diğer büyük üreticilerde ise durum benzer ve baya karışık. Bazı modellerde imei işlemlerine imkan var. Ama baştan belirtelim maliyetler pasaport kaydı kadar! Bu yüzden bu markaların telefonlarını getirmenin de mantıklı olmadığını belirtmiştik.
Geriye kalan tüm markalar için ise tek bir kriter var; işlemci! Asus, Lenovo, OnePlus, Meizu, ZTE, Huawei gibi üreticilerin MTK işlemci kullanan modellerinde imei onarım ve yükleme işlemlerinde başarı sağlanıyor. Fakat Qualcomm işlemciler de bu henüz mümkün değil.
Diğer modellere veya yapılamayan modellere yorum kısmında yazabilir ve paylaşabilirsiniz.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

verdiğiniz bilgilerin büyük bi bölümü yanlış kardeşim..samsung not5 s6 s6 edge a8 free blackberry bi çok modeli ve samsungun tüm modeli ücretlide olsa imei repair yapılıyor bilginize..

imei.repair dedi ki...

Yapılıyorsa nasıl yapıldıgını yazabilirsin

caglar dedi ki...

z3x samsung tool pro ile s6 edge ve s6 lara yazılıyor kardeşim ve bir çok modelede yazılıyor :) bilgilerini güncelle

Unknown dedi ki...

arkadaslar samsung s21 ultraya atılıyor mu ?

Yorum Gönder

YORUMA CEVAP VEREMEYEBİLİRİZ HIZLI CEVAP ALMAK İÇİN
imei repair GRUBUMUZA KATILABİLİRSİNİZ.
https://www.facebook.com/groups/2564106410501110/