imei repair
Gurubumuzda paylaşılan çözümlerden haberdar olmak için Guruba katılın·
Grubumuza sende Katıl
Cep Telefonu Tamir destek Paylaşım Topluluğu
 
on | 2 yorum

  1. Xiaomi Redmi Note Mİ3 Mİ4 Snapdragon Cihazların İmei tamiri

    Arkadaşlar bu anlatımda Snapdragon işlemcili cihazlara IMEI repairii nasıl yapılır onu anlatacağım ancak öncelikle birkaç bişeye değinmem gerekiyor.

    Bu işlem 4 aşamadan oluşuyor; 1. Yedekle, 2. Yedeği Düzenle, 3. Mevcut durumu boz, 4. Düzenlenmiş yedeği yükle

    Yukarıdaki şekilde söylediğimde basit görünüyor aslında gerçekten basit ama riskleri oldukça fazla ve telefonunuz hakkında pek bilinmeyen bazı şeyleri bilmek gerekli, bunlardan birisi telefonun Diagnostics Portunu aktif etmeniz gereken kod bir diğeri ise IMEI bilgilerinin yer aldığı sistem partitionları

    DIAGNOSTICS PORT : Snapdragon cihazlara müdahale etmek MTK cihazlar gibi basit değildir müdahalenin yapılabilmesi için öncelikle Diagnostics denilen özelliği açmanız gerekecek

    Burada Xiaomi cihazlar için diagnostic port açmak için cihazımız açıkken *#*#717717#*#* tuşlamasını yapıyoruz ve ekranda diag port enable yazısı çıkacaktır. Aynı kodu tekrar girerseniz diag port disable uyarısı ekranda belirecektir.

    PARTITION : İngilizceden direkt çevirirsek bölüm demektir, telefonun belleğinde IMEI'nin yazılı olduğu bir bölüm vardır ve Snapdragon cihazların çoğunluklu bir kısmında mevcut durumu bozmadan yazma izni alamazsınız yani birşeyi değiştirmek istiyorsanız önce o şeyi bozmanız gerekmektedir.

    Şimdi eğer yukardaki gerekli olan bilgiler elinizde varsa anlatıma geçebiliriz ancak burada dikkat edilmesi gereken çok çok önemli bir nokta var o da yedek alınmasıdır yani telefonunuzun işleme başlamadan önce mevcut durumunu yedeklemelisiniz bunu nasıl yapacağınızı anlatımda vereceğim.


    1- Gerekli program paketini aşağıdaki linkten indirin;
    https://mega.co.nz/#!MdFXFLiT!6LMbh6HRmziUkFxJHocLkkcnE_2RHbTlMPs60vQH5es
    Alternatif indirme;
    https://yadi.sk/d/2p6giD7ljXTZN

    2 - Telefonunuza DIAGNOSTICS kodunu girerek DIAG modunu aktif hale getirin, telefonu PC'ye bağlayınca Aygıt yöneticisi aşağıdaki gibi olacaktır bu arada uygun driverları bulmaksıkıntı olabilir bu sebeple Driver Pack Solution programını kullanın %95 oranında driverları bulur ve yükler.

    [Resim: G2SVSi9.png]

    3 - QPST Programını bilgisayarınıza kurun ve açın, programın QPST Configuration kısmından PORT eklemesini yapın kısacası telefonu programa gösterin

    [Resim: jFYwtd9.png]

    Programın PORT Eklendikten sonraki hali aşağıdaki gibi olacaktır.

    [Resim: ik7luNm.png]

    4 - Programda Start Clients > Software Download butonuna basın karşınıza yeni bir program açılacak, açılan programda Backup sekmesine gidin. Gelen ekranda QCN File yazan kısım yedeğin kaydedileceği yeri gösteriyor orayı kafanızagöre değiştirebilirsiniz herneyse Start'a basın ve yedek dosyasının oluşmasını bekleyin.

    [Resim: 53bFS4O.png]

    5 - Yedek dosyanızın orjinal halini güvenli bir konumda saklayın ve bir kopyasını da üzerinde oynama yapmak için alın.

    Şimdi burada bilinmesi gereken bir şey var o da bazı cihazların direkt olarak IMEI'de değişikliğe izin vermesi yani bu cihazlar için yedek dosyasında oynama yapma veya mevcut durumu bozmak gibi bir şey söz konusu değil bununla ilgili olarak aşağıda direk imei yazmaya izin veren anlatım ve imei korumalı anlatım olarak devam etmektedir. Önemli Not Xiaomi İmei Korumali Cihazdır. Tüm Modelleri İçin.

    6 A- Eğer telefonunuz direkt yazmaya izin veriyorsa;

    QPST'nin kurulu olduğu dizine gidin bin klasöründe RF_Nv_Manager programını çalıştırın, Settings > Comport bölümünden daha önce QPST ile eklediğiniz telefonu gösterin. Ardından File menüsünden Read Phone deyin
    [Resim: 69SphDA.jpg]

    Okuma işleminin tamamlanmasının ardından 550. NV_UE_IMEI_I satırına gidin ve HEX yazan kısma tik koyun.

    [Resim: nCDHezQ.jpg]

    İndirdiğiniz paketten çıkan IMEI Converter programını çalıştırın ve sol tarafa cihaza yazmak istediğiniz IMEI'yi yazın ardından IMEI Converter programının oluşturduğu değerleri sırasıyla RF NV Manager programına yazın ve üstteki Write NV yazan butona tıklayıp işlemin bitmesini bekleyin herşey sorunsuz olursa cihazı çıkarın ve yeniden başlatın ardından *#06# koduyla IMEI numaranızı kontrol edin eğer sıkıntı yoksa DIAG kodunu tekrar girerek telefonun DIAG modunu kapatın.

    6 B - Eğer Telefonunuz Direkt Yazmaya İzin Vermiyorsa XİAOMİ İÇİN

    Paketten çıkan Ultra Edit programını kurun ve aldığınız yedeğin kopyasını bu programla açın

    IMEI Converter programını açın ve cihazın üzerindeki IMEI yi sol tarafa yazın size verilen değerlerin ilk 4 hanesini kopyalayın

    Programın arama bölümüne orjinal IMEI'nin ilk 4 hanesini yazın ve orjinal IMEI'yi yedek dosyası içerisinde HEX olarak bulun

    [Resim: 9u5b0gI.png]

    IMEI Converter programına girin ve cihaza yükleyeceğiniz IMEI'yi yazın size verilen HEX değerlerini orjinal IMEI'nin değerleri ile değiştirin

    [Resim: jW67DX0.png]

    Ardından dosyayı kaydedin, artık değiştirilmiş bir geri yükleme dosyamız olmuş oldu şimdi sıra mevcut sistemi bozmaya sıra geldi, unutmadan eğer bu işleri yapacaksanız cihazınızda developer ROM kurulu olsun eğer developer rom yoksa bilinen ilkfactory yazılımı kurun aynı zamanda Root yetkileri alınmış olsun.

    İndirdiğiniz dosya paketinden ADB'yi kurun ardından kurulu olduğu dizine gidin ve Shift ile farenin sağ tuşuna aynı anda basın "Komut Penceresini Burda Aç" deyin.

    Şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu noktaya burada sistemi bozmak için partition numaralarını kullanacağız ancak bu numaralar telefondan telefona farklılık gösterebiliyor konunun ikinci mesajına bilinen cihazların partition numaralarını ekleyeceğim, ben anlatıma Xiaomi MI3 üzerinden devam ediyorum. Konunun sonunda Xiaomi hangi model hangi partition için aşağıdaki kodları yazmanız gerektiğini ilettim. Örneğin Redmi note için aşağıdaki komutların sonuna 16,17 ve 20 olarak değiştirip yazmanız gerekmektedir.

    Sırasıyla aşağıdaki komutları yazalım.

    # adb shell
    # su
    # dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p12
    # dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p13
    # dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p16
    # reboot

    Reboot olayını manuel olarak yapmayın başarısız olursunuz

    Cihaz tekrar açılınca *#06# yapın ve IMEInumarasını kontrol edin eğer doğru yapmışsanız IMEI numarası hatalı şeklinde bir mesaj alırsınız ve eğer bu mesajı alırsanız cihaz artık değiştirilmiş yedeği geri yüklemeye müsait hale gelmiş demektir.
    Örnek resim:
    [Resim: jW67DX0.png]

    Şimdi tekrar QPST Software Download programına gidelim ancak bu sefer Restore sekmesine girelim QCN File yazan kısımda değiştirmiş olduğumuz yedek dosyasını gösterelim ve Restore işlemini başlatalım ardından cihazı yeniden başlatın ve işlem tamamdır artık DIAG modunu kapatıp cihazınızı kullanabilirsiniz.

    Direkt Yazmaya İzin Vermeyen Telefonlar ve Partition Numaraları

    Xiaomi MI4 - Partition 12,13,16

    Xiaomi MI3 - Partition 12,13,16

    Xiaomi Redmi 1S - Partition 16,17,20

    Xiaomi Redmi 4G LTE - Partition 16,17,20

    ZTE Nubia Z7 Max/Mini - Partition 10,11,20

    Xiaomi Mi Note Pro - Partition

    Xiaomi Mi4i 4G LTE - Partition

    Xiaomi Mi4c 4G LTE - Partition

    Xiaomi Redmi 2 Prime - Partition

    Xiaomi Redmi Note 2 - Partition

    Xiaomi Redmi Note 3 - Partition

    Xiaomi Mi5 - Partition


    Yapılacak işlemlerden doğan tüm sorumluluk kullanıcıya aittir arkadaşlar. Tamamen sorumluluk sizindir.


    %100 Garantili ücret karşılıgında imei için ; ByKatre
     Tüm Xiaomi ( Snapdragon'lu ) marka cihazlara imei onarımı yapılır.

    Alıntıdır; Miui Türkiye Forum'u  Portition numaraları için  ByKatre sonsuz teşekkürler ve
     Seyit Acar'a  teşekkürler.



Yükleniyor

2 yorum:

Yorum Gönder

YORUMA CEVAP VEREMEYEBİLİRİZ HIZLI CEVAP ALMAK İÇİN
imei repair GRUBUMUZA KATILABİLİRSİNİZ.
https://www.facebook.com/groups/2564106410501110/