imei repair
Gurubumuzda paylaşılan çözümlerden haberdar olmak için Guruba katılın·
Grubumuza sende Katıl
Cep Telefonu Tamir destek Paylaşım Topluluğu
 
on | 1 yorum
Samsung Galaxy Grand Neo Plus GT-I9060  GT-I9060I gibi bir çok akıllı telefonunuza yazılımsal olduğunu düşündüğünüz bir problemlerden veya desen kilit sorunlarından kurtulmak istiyorsanız telefona format atmalısınız.
Formatlama işlemi telefona sonradan yüklenmiş tüm veri ve uygulamaları silecektir. Ayrıca desen kilidi gibi tüm güvenlik aşamaları da sıfırlanacaktır. Bu yüzden işlem öncesi veri yedeği almakta ve işlem sırasında telefonun düşük şarj dolayısıyla kapanıp, yazılımsal zarar görmesini engellemek adına şarj düzeyinin en az %25 olmasına dikkat edilmeli.
Grand Neo Plus modelini formatlamak için 2 farklı yöntem var. Ancak bu modelin işletim sisteminden ötürü herhangi bir format kodu yok. Kullanabilecek ilk yöntem için Menü> Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika ayarlarına sıfırla> Cihazı sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izlemelisiniz.
Diğer yöntem ise daha çok desen kilitlerinin bloke edilmesi gibi durumlar için kullanılsa da menüye erişemediğiniz her durum için bu yönteme başvurabilirsiniz. Yapılacak işlemin mantığı telefonun fiziksel tuşlarıyla kurtarma moduna(Recovery mode) ulaşmak üzerinedir ve ‘donanımdan format’ olarak adlandırılır.
Donanımdan formatı uygulayabilmeniz izlemeniz gereken aşamalar şu şekilde;
samsung-galaxy-grand-neo-plus-hard-format

Telefon kapatın ve ses açma, ana ekran(home) ile güç(kilit) tuşlarına birlikte basarak telefonu açın.
Telefon açılıp, Samsung logosu göründüğünde güç(kilit) tuşunu bırakarak, diğerlerine basmaya devam edin.
Cihaz bir süre sonra üzerinde Android robotun bulunduğu ekrana geçecek. Bu aşamada tuşlar bırakılabilir, bir süre sonra telefon kurtarma moduna geçecektir.
Kurtarma modunda dokunmatik çalışmaz. Aşağı-yukarı için ses tuşlarını, onay için ise güç(kilit) tuşunu kullanmalısınız.
Ses kısma tuşuyla ‘Wipe data/factory reset‘ seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuyla onaylayın.
Yeni ekran teyit amaçlıdır; yine ses kısma tuşuyla ‘Yes — delete all user data‘ seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuyla onaylayın.
Galaxy J2 temizleme işlemini yapacak ve ilk ekrana dönecek. Bu aşamada aynı mantıkla ‘Wipe cache partition‘ seçeneğini de onaylamak, akıllı telefonun gereksiz ön belleğini temizleyecektir.
Son olarak ilk sıradaki ‘Reboot system now‘ seçeneğini güç(kilit) tuşuyla onaylamak cihazın temizlenmiş olarak yeniden başlamasını sağlayacak. İşlem tamam! Grand Neo Plus artık yeniden kuruluma ve kişiselleştirmeye hazır.

1 yorum:

Samsung galaxy grand neo forma atma taktik dedi ki...

Samsung Galaxy Grand Neo Plus Tuşları kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi:
Öncelikle telefonumuz açıksa kapatalım,
Telefonumuzun pilimini çıkartalım ve 10 saniye sonra geri takalım,
Ses Açma, Ses Kapatma, Menü ve Telefonu Açma-Kapama tuşlarına sırası ile hepsine birden 5-6 saniye basılı tutarak samsung yazısı geldikten sonra ellerimizi çekiyoruz ve recovery menüsüne giriyoruz,
Recovery menüsünden ses açma ve kapama düğmelerini kullanarak ” wipe data/factory reset ” menüsünü seçelim,yes diyerek onaylayalım,
Sonra reboot system now diyerek cihazı yeniden başlatalım,
Fabrika ayarları sıfırlanacağı için açılış süresi biraz uzayacaktır, telefon açılana kadar bekliyelim.
Ve mutlu son Samsung Galaxy Grand Neo Plus format atma işleminiz bitmiştir

Yorum Gönder

YORUMA CEVAP VEREMEYEBİLİRİZ HIZLI CEVAP ALMAK İÇİN
imei repair GRUBUMUZA KATILABİLİRSİNİZ.
https://www.facebook.com/groups/2564106410501110/