imei repair
Gurubumuzda paylaşılan çözümlerden haberdar olmak için Guruba katılın·
Grubumuza sende Katıl
Cep Telefonu Tamir destek Paylaşım Topluluğu
 
on | 0 yorum
Windows 7 Format Atmak Resimli ve Basit Anlatım
Resimli tam anlatım için: www.plusreset.com 


Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere windows 7 format atmayız resimli ve kolay bir şekilde anlatacağız. Windows 7 format atmaya başlamadan önce bazı araçlar elimizde hazır bulunmalı.

DİKKAT: Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var.
Öncelikle yanımızda hazır olması gerekenler:
  1.  Windows 7 CD’ si ya da DVD’ si.
  2.  Windows 7′ yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows 7′ yi desteklemesi gerekiyor. (Bilgisayarınızın Windows 7 donanım uyumluluğunu lütfen öğreniniz.)
  3. Son adımda ise BIOS’ tan CD/DVD-ROM sürücüsünün Boot edilmesini sağlamamız gerekiyor.

Bios Menüsüne girmek için bilgisayar açılırken “DEL” tuşuna basıyoruz.



Windows 7 resimli format atma ya devam etmek için aşağıdaki adımları takip edin.
1. Bilgisayarımızın Del veya F2 yada  F12 vs. tuşlarından birine basıp Bios Setup menüsüne giriyoruz.(Bios Setup a girmek genel olarak delete tuşu ile yapılır ancak bu da değişkenlik gösterebilir. Bios Setup a girme amacımız bilgisayarımıza takacağımız Windows kurulum cd sinin bilgisayarımızca görünmesini sağlamaktır.)
2. Bios setup menüsüne girdiğimiz de çıkan menülerden Boot yazanı bulun İçindeki 1.device olan kısmı cd rom olarak + – tuşları ile değiştirin.daha sonra F10 ve Y ye basıp kayıt ederek bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonra tekrar bios’a girip boot menüsünü buluyoruz. Size bir adet örnek bios menüsü veriyorum. Her bios menüsü marka ve modele göre farklı olabilir.
3. Boot menüsünü bulup cd rom u 1.kullanılabilen ön yükleme merkezi haline getirip harddiskinizi okumasını 2.kullanılabilen haline getireceğiz.böylece boot olan cd rom içindeki cd önyüklemeyi başlatacak ve windows 7  format atma başlayacaktır..
Windows 7 format atabilmek için Aşağıda CD-ROM olarak seçmeniz gerekiyor. 
    
Firs Boot Device yazan yere gelip CDROOM yapmanız gerekmekte. Yaptıktan sonra kaydedip bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekmekte. Sonraki adım;

Window 7 kurulumuna geçmek için CD yada DVD sürücünüze windows 7 format CD/DVD nizi yerleştirin daha sonra üstteki resimdeki yazı gelince “enter”a basın.

Windows 7 format atmaya başlamak için Install NOW (şimdi yükleyin) tıklayın. 
Kısa bir süre sonra Windows 7 kurulum ilk yükleme ayarı Dilinizin ve diğer tercihlerin yapıldığı ekran karşımıza geliyor burada Windows 7  bir kaç dilde sürümü olduğu için Dil Ayarı English (ingilizce) olarak gelecektir. Biz bunu Türkçe olarak değiştirmemiz gerekiyor. İkinci olarakta Klavye ayarı gerekiyor Klavyeyide Türkçe ve Q yada F olarak değiştiriyoruz (Klavye türünüze ve tercihinize göre değişkenlik gösterebilir). Bu ayarlar genellikle Türkiye’de ki her bilgisayarda aynıdır.

I accept the license terms” (Sözleşmede geçen maddeleri kabul ediyorum) kutusunu onayladıktan sonra next (İleri)  butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.


  1. Burada Windows diğer işletim sistemlerini kullanıp bu işletim sistemlerini güncellemek istiyorsanız Upgrade seçiyorsunuz.                                                                  
  2. Farklı bir sürücüye ikinci işletim sistemi olarak kurmak istiyorsanız Custom (advanced) seçmeniz gerekiyor.                                                                                              
  3. Bilgisayaranızı tamamen sıfırlamak istiyorsanızda Custom (advanced) seçmeniz gerekiyor.      

Windows 7 format atma için adımları takip edin; Drive options ( advanced ) tıkladığınızda resimde görüldüğü gibi Delete(Sil), format(Sıfırla), New(yeni) kısımlar açılıyor bu açılan kısımlar ile diskinizi bölümlendirebilir yada var olan bölümleri silip biçimlendirebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra Windows 7 kurulması istediğiniz disk bölümünü seçerek Next(ileri) tıklayarak kurulumu başlatın.

Windows 7 format atma işlemine başladı bir üst kısımda Windows 7′ nin kurulmasını istediğiniz bölüme Windows 7 gerekli dosyaların kurulumunu bu aşamada gerçekleştiriyor.İşlem bittikten sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.

Bundan sonraki aşamada kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirleyerek oturum açmak için kullanıcı belirleyeceksiniz.Buradaki belirleme Admin(tam yetkili kişi manasına geliyor.) Bir dahaki adımda ise sizden Windows7 için serial yani etkinleştirme numarasını isteyecek eğer varsa bunu giriniz yoksa bu adımı atlayınız. (SKİP)
Bundan sonra Güvenlik Duvarları ayarları’nı ve Saat ayarlarını yapmanızı isteyen ekranlarla karşılaşacaksınız bunları keyfinize göre geçebilirsiniz.Bu adımlardan sonrada ağ türü seçmeniz istenecek onuda ağınızın özelliğine göre seçiyorsunuz ve Windows 7 kurulum işlemi bilgisayarınızın tekrardan başlamasının ardından tamamlanıyor.       Windows 7 format atma işlemi bitmiştir. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMA CEVAP VEREMEYEBİLİRİZ HIZLI CEVAP ALMAK İÇİN
imei repair GRUBUMUZA KATILABİLİRSİNİZ.
https://www.facebook.com/groups/2564106410501110/